Jesu annet komme vil være
S Y N L I G

image_pdfimage_print

Jesu annet komme vil være

S Y N L I G

 

Av Jan Lilleby

 

Hele den klassiske kristenheten holder for sant, basert på Bibelens ord, at Jesu gjenkomst til jord vil være en​​ synlig og fysisk​​ gjenkomst.

Ikke noen fantasifull såkalt «Usynlig komme» - slik enkelte kulter har inkludert i deres forvirrede lærer og helsprøe bibeltolkninger.

Nylig så jeg en​​ youtube​​ video der en kjent og respektert popstjerne ble intervjuet om diverse hendelser fra hans liv som artist. Vedkommende er visst medlem i Jehovas Vitner (dessverre) – uten at han tok opp dette i noen direkte form eller ved navns nevnelse. Men i en​​ bisetning​​ kom han til å si​​ – fritt oversatt fra engelsk – at Jesus ble hentet opp fra oljeberget og forsvant bak en sky mens apostlene så på. Og deretter var det to engler som sa til dem at Jesus skal komme tilbake – slik dere nå har sett ham fare opp. ​​ Popstjernen pekte på det vi leser i Apg. 1, 9-11. Men så bemerket vedkommende:​​ «Jesus ble jo usynlig for dem da han fòr opp, og han skal jo komme tilbake på samme måte…altså han skal komme usynlig tilbake. Han kom tilbake,​​ og …det er som med vinden, du kan ikke se vinden men du kan merke at den blåser…» ​​​​ - og intervjueren lot da være å ta dette videre opp med popstjernen.​​ Jehovas Vitner har som kjent dette med at Jesus kom usynlig tilbake (på et gitt årstall) – og på den måten går disse vitnene rundt og vitner…helt blindet for at Jesus en dag kommer synlig og fysisk tilbake til jord. Men så godt som alt​​ det​​ JW troende tror og tenker er fullstendig bananas!

Jeg tenkte i mitt stille sinn,​​ ..du verden hvor lite opplyste såkalte troende mennesker kan være – og hvor lite de har peiling på Bibelen og dens​​ lære om eskatologi (Herrens annet komme).

Hva sier så Bibelen om Jesu gjenkomst?

La oss ta opp tråden allerede nevnt, i Apg. 1, 9-11:

«Da Jesus hadde sagt dette, ble han løftet opp mens de så på, og en sky tok ham bort fra deres øyne. 10: Mens de stod der og stirret opp mot himmelen idet han fòr bort, se, da stod to menn i hvite klær​​ hos dem, 11: og de sa: Galileiske menn! Hvorfor står dere og ser opp mot himmelen? Denne Jesus, som er tatt opp fra dere til himmelen, skal komme igjen på samme måten som DERE SÅ HAM (min utheving) fare opp til himmelen!»

Legg merke til at englene påpekte et slående faktum, om Jesu gjenkomst, der hovedpoenget vil være at DE VIL FÅ SE HAM komme. Slik de nettopp hadde SETT HAM med egne øyne idet han ble tatt opp, slik skal de og få SE HAM ved hans gjenkomst til jord.

At noen kan overhodet klare å lure inn i denne forståelsen at Jesus skulle komme tilbake​​ usynlig​​ er jo totalt bananas. Ren og dum oppdiktning…noe som JW troende er kjent for. (Les min omfattende gratis bok om Jehovas Vitner her på nettsiden).

2 Tess. 1, 7-10​​ er et kron-ord hva gjelder enhver disputt om hvorvidt Jesu gjenkomst vil være synlig eller usynlig:

«..men dere som lider trengsel, skal han gi ro sammen med oss. Dette skal skje når Herren Jesus åpenbarer seg fra himmelen med sin makts engler. 8: Han kommer med flammende ild, og tar hevn over dem som ikke kjenner Gud og over dem som ikke er lydige mot vår Herre Jesu evangelium. 9: Den straff de skal lide blir en evig fortapelse borte fra Herrens åsyn og fra hans makts herlighet. 10: Den dag da han kommer FOR Å VISE SEG HERLIG (min utheving) i sine hellige og underfull i alle som tror.»

Åp. 19,​​ 11-16​​ er det ultimate ord i Bibelen på at Jesu annet komme er både synlig, fysisk og i et​​ skremmende men også imponerende praktfullt​​ paradeopptog…lik det Jesus selv sa i Matt. 24, 30..og de skal se Menneskesønnen komme på himmelens skyer med kraft og stor herlighet.​​ Åp. 19 er en forhånds-visning kan vi si, om Jesu mektige gjenkomst i all synlig offentlighet:

«Og jeg så himmelen åpnet – og se: En hvit hest. Og han som sitter på den heter Trofast og Sannferdig, og han dømmer og strider med rettferdighet. ​​ V. 13:​​ Hans navn er Guds Ord. ​​ V. 16: På sin kledning og på sin hofte har han et navn skrevet: Kongers konge og herrers herre.»

Jeg valgte å ta et utdrag,​​ men​​ det er ikke tvil om at det er Jesus Kristus som er rytteren på den hvite hesten som farer ned fra himmelen når han kommer for å opprette det lovte Tusenårsriket for Israel, blant annet profetert i Dan. 2, 44.

Han ses i dette opptoget å være den som dreper​​ Antikrist og hans makter som gjør motstand mot Herrens komme.

I ett av pastoralbrevene betegner Paulus Jesus ved de samme ordene:​​ Kongers konge og herrers herre.​​ Ham for hvilken hvert kne skal bøye seg og bekjenne dette.

Nei, - dersom du er en av disse som tenker at Jesus allerede har kommet, i​​ usynlig form, - må jeg nok slå fast at du er helt på jordet! ​​ Se til å få deg skikkelig sann og riktig bibelkunnskap, og ikke tro på slike bløffmakere som lever av å misbruke Guds ord og trekke mange ting helt ute av sin sammenheng.

Sak. 12​​ er et profet-kapittel som viser Jesu gjenkomst «Fra bakkenivå» og hva dette betyr for innbyggerne i Israel og Jerusalem når det skjer. Vers 10 profeterer hvordan jødefolket gripes av en sønderrivende sorg og bunnløs anger over endelig å forstå at​​ de drepte sin egen Messias-konge den gang​​ for over totusen år siden:

«Men over Davids hus og over Jerusalems innbyggere vil jeg utgyte nådens og bønnens Ånd, og DA SKAL DE SKUE (SE) OPP TIL MEG som de har gjennomstunget. Og de skal sørge over ham som en sørger over sin enbårne sønn, og klage sårt over ham slik som en klager over sin førstefødte.»

 

 

 

You may also like...