Tradisjonen ved norsk «pinsekarismatikk»
er at de har etterfulgt notoriske løgnere,
som selv først hadde etterfulgt løgnere!

image_pdfimage_print

Tradisjonen ved norsk ‘pinsekarismatikk’

er at de har etterfulgt notoriske løgnere,

som​​ selv først hadde etterfulgt​​ løgnere!

 

JAN LILLEBY

 

Som et lite forord, så mener jeg dette slik:

E.W. Kenyon var inspirator til Kenneth Hagin Sr.,

på den måten at sistnevnte plagierte (!) hans

bok​​ om dette med og​​ ‘bekjenne seg til rikdom’ og

velstand, helbredelse,​​ etcetera; deretter,​​ idet Hagin hadde

med tiden etablert seg i Tulsa, Oklahoma, så

lærte Hagin fram dette tøvet i sin menighet​​ ‘Rhema

Bible Church’ og det munnet ut i det vi kaller

‘Trosbevegelsen’ (Word of Faith).

For å kunne gi en god forklaring på dette med den norske

deltakelsen i denne falske bevegelsen, er jeg nødt til å ta

med Aril Edvardsen og Sarons Dal virksomheten.​​ For han

hadde selv ‘plagiert’​​ og etter​​ apet sine forbilder i USA, som

jo alle vet var T.L. Osborn, William Branham, Oral Roberts

og flere. Da han startet opp snylte-virksomheten med og

tilrane seg et eget publikum fra innsiden av den etablerte

kristenheten i Norge, så kastet han av seg cøntri-identiteten

som kristen bygde-norsk cøntri gospel sanger – og kledde seg i

typisk etter​​ apet slesk amerikansk TV-evangelist ‘uniform’:

Fin dress med vest og like​​ fint slips, oppgradert hårsveis,​​ ja,

et lite​​ Copy-Cat​​ speilbilde av de nevnte kjendis predikantene

fra USA. Jeg tror Osborn og Roberts hadde​​ favoritt stempelet hos

Edvardsen. Men også – dessverre – så rante han til seg de mest

kjente prekenene​​ deres, og etter apet deres gestikulasjoner og

taleteknikker. Men den naive og dårlig skolerte kristenheten i

Norge svelget ned dette, og begynte å fylle opp benkeradene i

stevnehallen der i Sarons Dal. Resten vet de fleste om.

Men dermed ble​​ neste ledd i Trosbevegelses-spillet​​ satt i

sving: Åge Åleskjær poppet opp som troll-av​​ eske, og da særlig​​ etter først å ha gått på Sarons Dals bibelskole!

Og ikke lang tid etter dette la Åleskjær kursen mot Amerika for​​ å​​ bli storpredikant og pastor.​​ Han endte opp i røverhulen i Tulsa:

Rhema Bible Church og deres bibelskole.​​ Der alle​​ tiders​​ løgnhals var sjefen, Kenneth Hagin Sr.

Til historien hører det med at beryktede Ulf Ekman (som nå

for ikke mange år siden ble katolikk og Maria-tilbeder)​​ også

var elev, sammen med en hel rekke andre som ville bli

storpredikanter og kjendiser og komme på TV!

Helt til sist i mitt forord: Trenger jeg å nevne Jan Hanvold

og TV Visjon Norge, som er av samme Copy-Cat slaget?

KENNETH HAGIN SR. EN ALLE TIDERS LØGNHALS

 

Les selv den engelske versjonen om Hagins løgnaktige liv og lære, i​​ Sandy Simpsons​​ artikkel på engelsk her på nettsiden, «The Real Heretical Teachings of Kenneth Hagin» - med en nokså komplett liste over alt det han var kjent for i Word of Faith bevegelsen, som han jo ble opphavet til.​​ Artikkelen er på 19 sider…

Her skal jeg bare ta en kort gjennomgang for dere som heller vil lese på norsk. Jeg vil bare ta for meg ‘toppene’ av isfjellet og ikke alt sammen.

Det siste som undertegnede har hørt hva gjelder​​ Åge Åleskjærs forhold til sin tidligere læremester,​​ er at han forsvarer dette med nebb og klør. På den ene siden, så har OKS (Oslo Kristne Senter) tatt avstand fra Trosbevegelsen i et visst monn, men på den annen side så forsvarer han altså Hagin. Jeg blir ikke klok på et slikt dobbelt-sinn!

Hagin var født med deformert hjerte og var dermed sykelig på alle måter. Han nevner dette i sitt hefte​​ «I Went to Hell» -​​ og sa blant annet, ​​ .. ​​ «jeg ble trukket mot helvete akkurat slik en magnet trekker metall til seg selv.» ​​​​ Han var altså 15 år da dette hendte. Han påstår at han døde!

Selv fortalte han (det var i 1933) at dette skjedde idet han hadde en omvendelses-erfaring, der han døde tre ganger i løpet av 10 minutter. Han følte at han kom ‘ut av kroppen’ og falt ned i et forferdelig mørke, der han så helvetes​​ plager og skrekk (horrors of hell) og deretter kom tilbake til livet igjen.

I 1934 deklarerte Hagin at han var helbredet av Gud helt og holdent, inkludert både hjertefeil samt hans erfarte paralyserte kropp i ungdommen (hans hefte​​ «How To Write Your Own Ticket With God»).

Men i 1939, mens han deltok i en evangelisk konferanse, var han igjen syk av samme hjertefeil, boken​​ «Right and Wrong Thinking».​​ Og han skrev:​​ «Mens jeg satt i møtet, begynte jeg å kjenne skarpe smerter​​ rundt hjerte regionen. Det skalv og så sluttet det å slå – det føltes som om​​ pusten min ble slått av».

I et hefte fra 1992 gjentar dette seg igjen («God’s Best»).

Han lå i​​ notorisk løgn og selvbedrag​​ om sin skrantende helse og hjerteproblemer.

Han drev også (bøker han skrev vitner om dette) en gjentatt virksomhet med løgner om å ha hatt​​ personlig besøk av Jesus, vært i himmelen, vært i helvete, og alle slags varianter av dette.

Bare ved å lese selve titlene på de mange heftene og bøkene Hagin skrev – før​​ han døde av hjertesvikt 19. september 2003​​ – er nok til å kunne forstå at man har for seg en riktig slubbert og ‘fikser’ – en som hele tiden kokte opp historier og helt vanvittige bibel-tolkinger. Er du i tvil om dette, så prøv å lese hans galskaper i boken hans​​ «How to Make the Dream God Gave you Come True» ​​ - ​​​​ forlag: Faith Library Publications, 1981.

E.W. Kenyon var Hagins lærefar (i plagiert form) – og han skrev i sin bok «The Father and His Family» : ​​ «Enhver som har erfart å bli født påny er en inkarnasjon og kristenheten er et mirakel. Den troende er like mye en inkarnasjon som det Jesus fra Nasaret var».

Helt i tråd med denne vranglære skrev da Hagin i sin bok «The Incarnation» side 12,​​ akkurat den samme tekst​​ jeg nettopp viste til ovenfor! ​​ Et plagiat (Hagin oppgav aldri kilde​​ innehaver, men lot som om det var ham selv som fant på dette!).

Det står deg fritt å finne fram den engelske versjonen av Sandy Simpsons artikkel her på min nettside, dersom du vil ta for deg alt det gale Hagin har spydd ut i bokform og ellers. Det er en grundig gjennomgang av læregalskapen i Word of Faith/Trosbevegelsen.​​ Joda, jeg vet at jeg har allerede skrevet en hel del om Hagin og de andre noksagtene i forskjellige artikler –​​ men jeg kommer til å fortsette å skyte imot dette​​ så lenge jeg lever, såframt de ikke holder opp med svindelen.

Det du har lest her, det er bare å regne som en liten forsmak på vanviddet og løgnene som har blitt importert til lille Norge av​​ disiplene til Hagin…en predikant som kom med utspekulert, opp-drømt/fantasert og rent djevelsk vrøvl i Herrens navn.

Hovedimportør i Norge er Åge Åleskjær, noe de fleste er klar over. En Copy-Cat i likhet med både Hagin, men også mye i likhet med sitt norske ‘forbilde’ Aril Edvardsen.

Skulle han noen gang ydmyke seg og erkjenne sine grove lærefeil bør han ikke bare komme med en rettelse og selvkritikk, han burde be hele det oppegående kristen-Norge om unnskyldning for å ha vært så naiv og ryggesløs at han tok til torvs gale løgner fra en like gal Hagin Sr.

 

Gracepano.com

 

 

 

 

 

 

You may also like...