Er det virkelig så ille som jeg har framstilt,
dette med tungetale, mirakler og helbredelser?

image_pdfimage_print

Er det​​ virkelig​​ så ille som jeg har framstilt, dette med​​ tungetale, mirakler,​​ og​​ helbredelser?

JAN LILLEBY

 

Til dette kan jeg bare si, at du har ikke fått deg fortalt mere enn bare de essensielle bibelsannhetene i saken. Jeg har ikke kommet lenger enn til å vise leseren ‘Tippen av isfjellet’ – mens selve det massive isfjellet ligger og duver i sjøen under den synlige tippen i hav overflaten.​​ Dette isfjellet består av en​​ myriade av løgnere og sjarlataner som framstiller seg som Guds evangelister,​​ men de er alle sammen uten noen som helst kraft til å helbrede syke mennesker. De er profesjonelle pengetiggere og foraktelige kyniske penge-elskere og vranglærere. Det kunne ikke falle dem inn å prøve å følge Bibelens ord eller å ha​​ samvittighet​​ for alle de menneskene de svindler med sine falske mirakelløfter.​​ De drar hele kristen-navnet ned sølaog verden tenker at vi kristne er noksagter og drømmere. «Hvordan kan vi tro på en Gud, som har slike useriøse mirakel-drømmere?» ​​ 

Siden apostelen Paulus døde omkring 67 e. Kr. og Johannes omkring 92-93 e. Kr. har det ikke fantes en eneste troende på jord, som var utrustet med helbredelses-gaver og mirakel kraft. I apostolisk ettertid er det helt tyst fra himmelen og Gud Herren, hva gjelder virkelige mirakler ved tro. Se mine diverse artikler om emnet.​​ 

# ​​​​ I dette massivet under overflaten finner vi blant annet frekke ekstremiteter, slik som den beryktete​​ Peter​​ George​​ Popoff,​​ (02-07-1946)-​​ hardbarket healing-svindler av rang. I sine møter i USA, så framstod han som en Gud-benådet kristen ‘mirakel helbreder’​​ og etter hvert TV-evangelist, som kalte folk opp ved å​​ nevne deres navn​​ og de sykdommer de hadde. Alle tenkte at det måtte være Gud eller Den Hellige Ånd som inngav ham navn på en​​ overnaturlig måte – ergo så var han en Guds mann og predikant.​​ Popoff selv sa like fram at det var Gud som viste ham disse syke troende, ved kraften av nådegaven «Kunnskaps ord».

Akk ja, - det måtte gå galt. Hans bløff og svindel med dette ble avslørt en dag, og folk ble rasende!​​ Avsløringen ble gjort i et TV-show ledet av Johnny Carson, den 22. april 1986. Showet var direkte sendt.​​ Det førte til at tusener sluttet å gi penger til Popoff – og i 1987 gikk hans virksomhet konkurs. Du kan selv lese deg igjennom hele den lange og urovekkende historien på​​ www.wikisummaries.org.​​ Det mest deprimerende ved denne svindleren, er at han klarte å ta seg tilbake i det religiøse TV-evangelist markedet, og fortsatte med å bruke en rekke triks og metoder for å tjene penger. Han har en egen nettside – om du er nysgjerrig på denne fake-healeren.​​ Han driver en multi-million dollar virksomhet, der troskyldige troende blir svindlet for sine penger.

Slik foregikk ‘helbredelses trikset’ hans:

Etterforsking gjort av James Randi i California, USA, ledet ham til et firma i Los Angeles​​ kalt​​ Audio Specialties. De bekreftet at Popoffs virksomhet hadde kjøpt radio-utstyr i september 1985. Inkludert øre-propper som var knapt synlige. Ikke lenge etter dette innkjøpet av radio-utstyr, begynte Popoffs virksomhet å ta seg opp.​​ ​​ James Randi forsøkte å få myndighetene til å reagere på slik religiøs helbredelses-svindel, men de viste liten interesse for saken. Randi tok dermed saken til media, for å avsløre svindelen. Og lykkes med dette.

Radio utstyret ble brukt ved at Popoffs kone, Elisabeth, satt med forhånds-utfylte formularer innlevert før møtene begynte. Der skrev folk troskyldig ned sine navn, adresser, diverse personalia (yrke, sivilstand, etc.) og ikke minst hvilke sykdommer de led av.​​ I USA ble slikt kalt for ‘Prayer Card’ og var alminnelig ved de fleste kristne møter der man ba for syke troende. Det var altså ikke noe suspekt ved å levere inn et slikt opplysningskort. Ingen tenkte at slikt kunne misbrukes. Denne naive tilliten folk har til evangelister, den ble i dette tilfelle grovt misbrukt. Vi kan lett tenke oss hva eventuelt Herren selv vil synes om dette!

Mens hun satt i et avsides rom, så leste hun fra disse skjemaene og Popoff fikk dette via øre-proppen og kunne dermed late som om han​​ ‘hørte fra Herren’​​ – og hadde nådegaven​​ med​​ kunnskaps ord​​ (se 1. Kor. 12, 8-10). Folk ble slått av undring og forbauselse idet de hørte sine navn nevnes av ham, og hvilke sykdommer osv. de led av, idet han kalte disse syke fram til forbønn foran plattformen. For å virke veldig overbevisende for tilhørerne, tok han også med adressene de levde på, hvilket yrke de hadde og andre detaljer. Alle trodde at Popoff fikk disse tingene gitt ham av Gud direkte!​​ Ingen synes å ha åndsnærværelse nok til å legge sammen to-og-to og forstå at det kunne være​​ sofistikert radio-utstyr som utførte ‘miraklene’. Folk synes rett og slett å tro det de​​ ville​​ tro –uansett om det blir bevist at det er svindel!

En av James Randis kontakter,​​ Alec Jason, var ekspert på radio utstyr, og fikk tatt med en skanner som kunne fange opp radio bølger, og koplet den til en båndopptaker.​​ De satt i bilen på parkeringsplassen like ved San Francisco Civic Auditorium. Like før healing møtet skulle begynne, fanget de opp en kvinnelig stemme – den tilhørte Elisabeth Popoff – som​​ hørtes på radiobølgene, 39.17 mega-hertz. Hun satt bak scenen, skjult, og forsynte Popoff med personlige opplysninger mens hun leste det fra skjemaene folk hadde innlevert før møtet. Ikke bare ble dette tatt opp ved lyd, men James Randi video-filmet møtet inne i salen, og sammenføyde lyd og bilde, slik at det ikke kunne være noen tvil om hvordan svindelen fant sted.

Har du sett James Bond filmen ‘Goldfinger’? Den tredje 007-filmen​​ om James Bond som kom i 1964. I filmen kan man se hvordan slikt radio-utstyr,​​ som nevnt om Popoff,​​ blir brukt til å jukse i kortspill. Kanskje er det nettopp fra denne sekvensen i ‘Goldfinger’ at Peter Popoff fikk denne ideen? ​​ Vi ser skurken, Goldfinger,​​ (BILDET:​​ Gert Frøbe, som Goldfinger)​​ på ferie i Miami Beach, hvor også Bond befinner seg. Han spiller kort mot en annen feriegjest, og synes stadig å vinne runde etter runde. Da fatter Bond​​ mistanke mot Goldfinger, og går opp i strand hotellet, der han hører en dame som taler i en mikrofon og leser opp kort-verdier. Hun sitter med et teleskop og avleser hvilke spillkort som Goldfingers motspiller har på hånd. Bond ‘krasjer’ Goldfingers svindel…og det ender med at han neste morgen finner damen død på sitt rom: Hun er malt i heldekkende gull-maling!​​ Goldfingers tjener Oddjob, du vet…han med den stålkantede bowler hatten, hadde drept henne. En​​ nesten kultmessig 007-scene blant Bond-fansen.

 

Denne​​ type​​ avslørings-virksomhet​​ utførte​​ James​​ Randi og hans hjelpere i en seks måneders tid, ved auditorier og møte-haller over hele USA. Det ble samlet en mengde fellende beviser for kynisk rå religiøs ‘helbredelses-svindel’ i Popoffs virksomhet. Men som alt nevnt, myndighetene ville ikke ta tak i dette – noe som altså ledet Randi til å kontakte Johnny Carson, kjent TV-vert i USA.

James Randi og hans stab avslørte en rekke andre ‘Faith-Healers’ rundt om i USA, og fikk satt disse på plass! ​​ Det fører for langt å skulle måtte bruke plass her på å gjennomgå alle disse.

Dessverre så ser det ut som om​​ troskyldige kristne​​ møtedeltagere og TV-tittere nesten ber om å bli rundlurt!

Etter​​ at​​ Popoff gikk konk i 1987, så hadde han allerede i 2005 maktet å ta seg opp igjen (riktignok uten radio-utstyret!) – ved bruk av sleipe framgangsmåter. Folk vil aldri lære.​​ Derfor ville jeg bruke nettopp Peter Popoff som eksempel, fordi da får vi se begge sider av en​​ sak: På den ene siden har vi løgneren og svindleren med sine mangfoldige triks for å lure pengene av folk, og som framstiller seg som «Guds tjener» i​​ dette. De lover mirakler og helbredelser, særlig om du gir av dine penger til deres virksomheter. Men på den andre siden: Der har vi de lettlurte, de troskyldige, troende som ikke tar seg bryet med å undersøke noe som helst. De tror nærmest alt som kommer fra en kristen talerstol, eller kristne TV-kanaler. De faktisk - ved slik likeglad holdning – trygler om å bli bedratt. Og bedratt blir de!

EKTE​​ MIRAKEL OG HEALING EVANGELISTER FINNES IKKE!

 

All slik healing-virksomhet her på jord, er falsk. Intet av dette kommer fra Gud.​​ 

Ikke siden de to nevnte sist-levende apostler​​ i Bibelen,​​ Paulus og Johannes,​​ har Gud helbredet noen ved mirakelkraft eller undere. Ingen demoner har blitt utdrevet av noen, ingen har talt i (ekte) tunger, slik som i Apg. 2, ingen har hatt noen nådegaver som helst. Det hele ble avlyst og dratt tilbake av Herren, og han har ikke sendt nye etterfølgende apostler/profeter/evangelister som er hans direkte representanter.​​ Les min artikkel om Azusa-vekkelsen: Det er alt sammen ren løgn og oppdiktet vås at apostel-kraften som vi leser om i Apostelgjerningene, kom tilbake igjen, etter 1874 års fravær.​​ 

Ubibelske​​ fabrikerte​​ fantasier og menneskelige drømmerier, ja, løgner. Pinsebevegelsen/karismatikerne trenger å gå i seg selv og begynne å vende seg bort fra slike villfarelser i troen.

Vi kristne troende av 2023 og framover…har ingen annen grunn til å virke med å forkynne Guds Ord, enn vår​​ egen frie vilje, etter vårt eget frie valg. Gud tar seg ikke ut en eneste forkynner i vår tid, som han ‘spesielt har kalt og utrustet’.

Hører du noe om at ‘…den og den ble helbredet’ i et kristent møte, så er det ren bløff. Menneskelig oppspinn.​​ 

Når noen kampanje-evangelist sender ut sine blader og pamfletter og nyhetsbrev og skryter av at titusener ble ‘frelst og helbredet’ i kampanjer i den tredje verden – ja, så er dessverre også dette ren bløff og løgn. Gud føyer seg ikke etter noen som helst menneskelig ‘kandidat’ som opphøyer seg selv til å være en utsending fra Gud ​​ osv.​​ 

Jeg oppfordrer alle som driver slik svindel til å slutte med det her og nå! Vi trenger ikke løgnere som står fram og taler i Jesu navn! Det har vært alt for mange slike opp gjennom tidene.

Vi må holde oss til Paulus’ nådeevangelium slik det gis oss i Efeserbrevet og Kolosserbrevet.

 

www.gracepano.com

 

 

 

 

 

 

You may also like...