DU ER ALLEREDE VELSIGNET AV GUD
SOM EN TROENDE
K R I S T E N!

image_pdfimage_print

DU ER ALLEREDE VELSIGNET

AV GUD SOM EN TROENDE

KRISTEN!

JAN LILLEBY

 

 ​​​​ Ofte​​ så oppfører vi kristne oss som en person som skal ut og handle matvarer.

Men som ikke har​​ sjekket godt nok​​ i​​ sitt eget kjøleskap og frys først.

Når han så kommer hjem etter handleturen på supermarkedet, og åpner skapdører for å legge inn matvarene, så får han et lite sjokk: Men i all verden! ​​ Jeg trodde jeg var tom for brød…og her har jeg ennå halv-annet brød igjen urørt!? ​​ Og så sjekker han videre: Jammen har jeg glemt å sjekke melk og juice, - jeg har ennå​​ mer enn nok​​ av dette i skapet.​​ 

Og her kom han drassende med brød, melk og juice…og hva annet det enn måtte være, og så har han​​ mer enn nok​​ av dette fra før!

Joda, - jeg setter det litt på spissen.

Men er det noen der ute som kjenner seg igjen i dette?

For dette bildet er lett overførbart på oss som kristne, dersom vi er slike som ikke har ‘sjekket godt nok i skapet’ – før vi drar på handletur, i bibelsk​​ forstand!

 

STREVET MED Å BLI ‘VELSIGNET AV GUD’ ER HELT FORFEILET

Man møter, dessverre, mye falsk/misforstått forkynnelse fra kristne talerstoler og ikke minst kristne TV-kanaler, der man får høre:​​ «Om du gir av dine midler til vår virksomhet, så skal Gud​​ velsigne deg mangfoldig tilbake. Du kan ‘så inn’ dine penger i vår virksomhet og Gud skal gi deg velsignelser tilbake.»​​ Dette og liknende forespeiling av ekstra velsignelser fra Gud loves over en lav terskel i vår tid.

Og de som​​ lettest lar seg lure​​ av slik snik-forkynnelse er de som er lite kjent i Bibelens ord. De har glemt (eventuelt aldri gjort seg kjent i Bibelen) å se etter i sine skap om de har varene…før de drar på handletur.

De lures på to måter​​ i ett og samme grep: De fristes​​ av åndelig havesyke…å Gud jeg vil ha mere TIL MEG SELV; og i tillegg, de prøver å døyve samvittigheten med å i samme handling ‘gi til trengende’ slik at de eventuelt kan få høre evangeliet. Løfter om større velsignelser dersom du bare gir inn penger til en sak får gjenhør hos​​ mange kristne slik at de gripes av lyst etter MERE. Dessverre, slik går det fordi vi har arvet Adams syndenatur. Vi blir frelst fra den ved Guds nåde i Kristus, men vi makter ikke å leve syndefritt, gjør vi vel?

Bibelens ord er​​ fullt med henvisninger​​ til​​ at vi troende kristne under nådeevangeliet fra Paulus, er​​ allerede​​ velsignet av Gud – Jesu Kristi Far. Våre åndelige skap er allerede fylt med alle ting Gud har velsignet oss med, i overført betydning.. ting av himmelsk kvalitet og evig varighet.​​ 

La oss​​ se på innholdet i skapet som Gud har fylt opp for oss:

EFESER BREVET 1, 3 GÅR RETT PÅ SAK

 

(Norsk Bibel 1988) ​​ «Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som har velsignet oss med all åndelig velsignelse i himmelen i Kristus.»

Bare dette ene verset, skrevet av Guds apostel til oss hedninger, Paulus, inneholder en sterk korreks til falsk ‘velsignelses-forkynnelse’ slik jeg nevnte ovenfor.​​ 

På den ene siden sier apostelen at vi ER VELSIGNET. Men på den annen side, vi er dermed IKKE VELSIGNET MED PENGER/VELSTAND/JORDISK GODS OG GULL. Vi er velsignet med noe som ligger på et mye høyere og mer gloriøst plan enn dette vi strever med her på jord: MED ALL ÅNDELIG VELSIGNELSE I HIMMELEN I KRISTUS.

En helt annen sak er det at i et relativt velstående land, slik som Norge, har de fleste en​​ alminnelig velstand.​​ Ikke direkte søkkrike, men man har alt man trenger til stort sett. Dette til tross for at det i dette bildet finnes flere forskjeller og varianter. Tenkt deg en situasjon dersom Paulus kom gående på Karl Johan en lørdags formiddag i vår tid, og kommer forbi en gate-tigger som ber om penger. Ville da Paulus ropt til ham:​​ «Nei så menn om du får noe av meg! Du får nøyes med det du har!»​​ ? ​​ Selvsagt ikke. Hans formaning om nøysomhet var​​ aldri rettet mot lutfattige, men mot oss som​​ normalt​​ faktisk allerede​​ har​​ noe. Alle kan forstå dette. Paulus talte om at når vi allerede har det vi trenger, da skal vi ikke kaste oss inn i en endeløs streben etter stadig mer, mer, mer…!

Trekk pusten dypt nå og ta inn den fulle betydning av Guds Ord om disse ting.

Paulus gav virkelig tyngde til dette ord fra Gud til oss: Han satt ikke på et velordnet og velutstyrt pastor-kontor, i en behagelig skinnstol, kledd i fin daglig dress og slips, med en velfylt lommebok og ditto bank-konto. Nei, han skrev dette lærebrevet (Efeser brevet) fra sin fengselscelle i​​ Carcere Mamertino​​ fengselet i Roma i år 63 e. Kr. da han hadde blitt fengslet annen gang. Cellen delte han med en annen kristen, kalt Aristarkus. Hans omgivelser og miserable situasjon​​ som fange av Romermakten, kunne ikke vært mere grell som kontrast til de himmelske velsignelser han skrev om i Efeserbrevet. Men Paulus hørte direkte fra Gud, og skrev til oss alt han hadde fått i budskap om nådefrelsen og hva dette innebar for oss troende.

VIDERE PLASSERER PAULUS OSS I DET HIMMELSKE HOS KRISTUS

 

De to første kapitlene i Efeserbrevet er nok til å slå oss sanseløse av glede og fortrøstning over den store frelsen vi har fått i troen på Jesus Kristus. Det overgår alt her på jord! Både Efeserne​​ og Kolosserne er åpenbarings-skriv om den nye nådefrelsen gitt til alle mennesker på jord, ved tro på Kristus. Dette som Gud hadde holdt​​ hemmelig​​ og skjult i tidligere tider, inntil han åpenbarte dette for Paulus da han var fengslet i Roma (Ef. 3, 1-9; Kol. 1, 25-26).

Ef. 2, 4-9 er helt overveldende:

«Men Gud, som er rik på miskunn, har, på grunn av sin store kjærlighet som han elsket oss med, 5 - gjort oss levende med Kristus, vi som var døde ved våre overtredelser. Av nåde er dere frelst. 6 - Han oppvakte oss med ham og​​ satte oss med ham i himmelen,​​ i Kristus Jesus, 7 - for at han i de kommende tider kunne vise sin nådes overveldende rikdom i godhet mot oss i Kristus Jesus.8 - For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds​​ gave. 9 -Det er ikke av gjerninger, for at ikke noen skal rose seg».

Bare disse få versene fra Efeserbrevet har allerede fortalt oss at vårt ‘åndelige skap’ er fylt helt opp: ​​ 1:​​ Vi er allerede gitt ALL ÅNDELIG VELSIGNELSE ​​ 2:​​ Vi er allerede satt (forhånds-plassert) MED KRISTUS I HIMMELEN.

Jo, vi befinner oss​​ fysisk sett her nede på jorden, men Gud har ved troen gitt oss dette slik Paulus skrev…og vi venter dermed på dette som apostelen pekte mot der framme: ​​ FORLØSNINGENS DAG – dagen da alt skal virkeliggjøres både​​ fysisk og åndelig idet vi tas inn i det himmelske hos Kristus, som nevnt ovenfor, Ef. 4, 30.

Dette framgår slik av Kol. 3, 1-4:

«Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, der Kristus sitter ved Guds høyre hånd.​​ 2​​ - La deres sinn være vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er på jorden.​​ 3​​ - Dere er jo døde, og deres liv er skjult med Kristus i Gud.​​ 4​​ - Når Kristus, vårt liv, åpenbares,​​ da skal også dere åpenbares med ham i herlighet».

Slutt fra og med nå, med å gi penger til virksomheter som lover deg jordiske velsignelser i en eller annen form…slik vi dessverre ofte finner blir lovt fra både talerstoler og fra TV stasjoner. Da støtter du faktisk løgn og en forvrengt bibelforståelse. Dette er falske løfter, med falskt håp om jordisk velstand/rikdom/framgang. Du får aldri de velsignelser som de lover deg. Du blir tatt ved nesen, og det noe grundig!​​ 

Dette har vært og er ennå hovedgrunnlaget innen trosbevegelsens vranglære, såkalt​​ prosperity gospel…framgangs-teologi. Slik​​ forkynnelse er helt løsrevet fra Bibelen og finnes ikke i den boken i det hele tatt.​​ 

Disse falske forkynnerne bruker denne ‘gi-penger-til-oss’ tiggingen, ikke for at du skal bli velstående. Nei, du kan ved selvsyn se at det er disse falske lærerne som blir ‘velsignet’ med materiell velstand. De tar av de misjons-midlene (penger du gav for at de skulle tale evangeliet til andre) for å berike seg selv. Dette skryter de åpenlyst om, og påstår at det er Gud som har velsignet dem. Sannheten er at de har forsynt​​ seg av pengene som den godtroende kristne har gitt inn idet han tenkte at pengene skulle brukes til evangeliets fremme.

Vi må innfinne oss med å ta til oss​​ den sunne læren, som ble betrodd hedningenes apostel, Paulus, for oss.

Paulus, i egenskap av å være​​ Guds og Kristi apostel til oss, framsatte ALDRI noe som kunne likne på dette tøvet vi finner fra trosbevegelsen, at dersom vi bare gir nok så skal velsignelser øses over oss her på jord. Bare tanken er frastøtende og en fornærmelse imot Kristus. At troende predikanter kan synke så lavt som til slikt erke vås, er helt utrolig. Det er også utrolig at godtroende kristne svelger slike ting uten å ha et​​ minimum av vurderingsevne​​ i bibelske ting.​​ 

Derimot skrev Paulus til troende at de skulle lære å være​​ fornøyde med det de alt hadde, og han formante imot​​ pengekjærlighet​​ på det sterkeste:

Ef. 5, 5 er helt tydelig:

«For dette vet og skjønner dere at ingen som driver hor eller lever i urenhet,​​ heller ikke noen som er pengegrisk​​ - han er jo en avgudsdyrker - har arv​​ i Kristi og Guds rike».

Men tilbake til det jeg satte i overskriften på denne artikkelen: Som kristen troende nådefrelst person, så er du​​ allerede velsignet​​ med alle ting av himmelsk karakter!

Det er dermed​​ imot Guds Ånd​​ å etterstrebe mer og mer og mer av​​ denne verdens goder, ved å bruke almisser som en metode til å sikre deg større velstand!

Ef. 4, 30: ​​ «Og gjør ikke Guds Hellige Ånd sorg, han som dere har fått som segl (billett) til​​ forløsningens dag.»

 

You may also like...