Tungetale, mirakler, helbredelser,
ble bare gitt til Israels troende og
bare mens nasjonen var underlagt
MOSE LOV OG BUD!
DEL I

image_pdfimage_print

Tungetale, mirakler, helbredelser,

ble bare gitt til Israels troende, og

bare mens​​ nasjonen var underlagt

MOSE LOV OG BUD!

DEL I

 

JAN LILLEBY

 

 ​​​​ ​​ Ja, gratulerer kjære kristenheten der ute! ​​ Dere har virkelig klart å krølle det til og å sette tingene helt på hodet i forhold til​​ den frie nåden som kom med apostelen Paulus,​​ hedningenes apostel.

For rundt 200 år siden kom det daværende norske presteskap på folks dører, for å innkreve skatt…ut fra den​​ modell vi finner i Mose lov med bl.a. tienden. Det enfoldige og veldig ulærte kirkelige presteskapet demonstrerte virkelig for all verden hvordan man skal vrenge og vri på Bibelens ord, særlig slik at man kan slå kloa i folkets penger.​​ Et riktig fantastisk ‘nådeevangelium’ hva – komme på dørene for å slå kloa i folks hardt opptjente penger (i fattig-Norge) under trusler om fengsel og det som verre var dersom ikke penger ble betalt. Kan tenke meg at det satt en ‘viss person’ der nede i grill-kjelleren og gliste over folks dumskap og uvitenhet.​​ Men vi trenger ikke gå 200 år tilbake i tid, vi har vranglære nok i vår tid, så det holder!

Mose lov og bud ja.

Det sitter visst langt inne i folkesjelen dette.

Vi har sekter og kulter og trossamfunn som baserer nesten alt de sier og gjør på Mose lov og bud,​​ eventuelt deler av denne…​​ tilsatt litt nåde fra evangeliet.​​ Nå snakker jeg om tiden her og nå.

Da​​ Thomas Ball Barratt​​ (den norske pinsebevegelsens stifter) kom tilbake fra sin penge-innsamlings tur i USA, der han påstod å ha fått ‘tungetale gaven’ i et møte i New York 1906 – så ante han ingenting om hva Bibelen lærer i saken. Han trodde at dette var noe som menigheten i vår tid skulle gjenopplive i tråd med det vi kan lese i Apg. 2 og pinsedag i Jerusalem der tungetale falt på apostelforsamlingen. Han forstod ikke – og heller ikke i vår tid vil pinsevennene forstå dette – at slike åndelige Hellig Ånds gaver (tunger, profeti, tydning av tunger, helbredelser, kraftige gjerninger, kunnskaps tale, visdoms ord, spesiell tro over det vanlige, samt evne til å avsløre demon besettelse…de ni gavene nevnt i 1. Kor. 12-14)​​ var gaver KUN GITT TIL​​ ISRAELS TROENDE idet de ennå var underlagt Mose lov med dens bud og forordninger!

Tungetale​​ var en oppfyllelse av en advarsels-profeti gitt av Jesaja​​ cirka 730​​ - 740​​ år tidligere enn år 28 e. Kr. da Apg. 2 foregikk: Paulus lærer at tungetalen (og derfor alle de øvrige nådegavene/mirakel gavene) var å regne som TEGN FOR AT ISRAEL SKULLE FORSTÅ AT APOSTLENE VAR SENDT AV GUD.

«I loven er det skrevet: Ved folk med​​ andre tunger og fremmedes lepper​​ vil jeg tale til dette folk (Israel),​​ men ikke engang da skal de høre på meg, sier Herren. 22: Så er da tungene til et tegn, ikke for de​​ troende (jødene) men for de vantro​​ (jødene), profetien derimot er ikke for de vantro, men for de troende.»​​ (1. Kor. 14, 21-22).​​ Henvisning til Jes. 28, 11-12..men dette var opprinnelig nedfelt i Mose lov. Derfor skrev Paulus en slik henvisning.

Faktum er at ALLE nådegavene/mirakel gavene er regnet som TEGN FOR ISRAELS FOLK – Mark. 16,​​ 17-20 sier at tegnene skulle følge Herrens troende, apostlene og deres etterfølgere – og nevner ikke bare tungetalen, men lister opp:

Demon utdrivelse,​​ og​​ de skal holdes skadesløse om de drakk noe giftig og om de skulle komme bort i giftige slanger, de syke skulle bli mirakuløst helbredet ved deres håndspålegging.​​ Apostelgjerningene forteller om​​ hvordan​​ dette skjedde, og​​ hvor​​ dette skjedde. De 12 virket innen Israels landemerker, mens Paulus siden virket ute i keiserriket i Provinsene – og kalte seg hedningenes apostel.

Mark. 16, 20 oppsummerer dette:

«Men de gikk ut og forkynte overalt (i Israel, obs)- Og Herren virket med og stadfestet Ordet ved​​ de​​ (flertalls bøyning)​​ tegn​​ som fulgte med.»

De tolv apostlers tjeneste, ledet an ved Peter, Jakob og Johannes, var bare gitt for Israel. ​​ Peter i Kornelius’ hus, 8 år etter pinsedag i Apg. 2:

«Det ord som han sendte TIL ISRAELS BARN, da han ved evangeliet forkynte​​ fred ved Jesus Kristus – han er alles (Israels barns) Herre​​ – det kjenner dere, dette ordet som er gått ut over HELE JUDEA (ikke hele verden!). Det hadde sin begynnelse fra Galilea, etter den dåp som Johannes forkynte…» ​​ (Apg. 10, 36-37).

Alt sammen: Pinsedag, tungetalen og mirakelgavene (tegn), ja, endog stedet dette skjedde – Jerusalem – jødedommens sentrum med deres tempel og alt som var til under den gitte Mose lov. Alt sammen hadde den ene og samme referanse og ramme, nemlig «I LOVEN STÅR DET SKREVET» - slik Paulus henviser i 1. Kor. 14, 21-22 der han forteller om opprinnelsen til tungetalen i særdeleshet.

Dette var T.B. Barratt helt blind for…og hele pinsebevegelsen (som jeg selv en gang tilhørte) – han​​ trodde​​ som så mange andre, at det man leser om i Apostelgjerningene 2 og videre,​​ er det som vi i vår tid​​ kaller ‘Menigheten’.

Han kunne ikke ta mere feil!

Derfor er det at du finner ham klistret inn​​ i min plakat​​ ovenfor​​ sammen med en hel rekke utvalgte likesinnede, både norske og utenlandske. Jeg kaller oppstillingen min for ‘Pinse Galleriet’. ​​ De tok alle sammen fullstendig feil, og fremdeles gjør​​ de nålevende etterfølgerne det…slike som Åge Åleskjær, Jan Hanvold, Rune Edvardsen (Aril Edvardsens sønn og ‘arving’ til Sarons Dal dynastiet)…Svein Magne Pedersen i Vennesla,​​ og alle andre som sverger til pinse-karismatikken både i og utenfor Word Faith bevegelsen, trosbevegelsen. Og ennå valfarter flere norske pastorer og predikanter​​ årlig​​ til USA og til deres ‘Idoler’ – de kjente TV-evangelistene (Hinn, Copeland, Osteen, og en haug med andre falsklærere og bibel-vrengere).

De har aldri forstått at​​ alle ting​​ i Apostelgjerningnes tid, samt​​ all lære​​ fra brever skrevet i samme tidsrom (28 – 62 e. Kr.) har å gjøre med Israel og løftet om det​​ jordiske Kongeriket i Israel ved Jesu gjenkomst. Ikke med menigheten som ved Paulus er blitt lovt å arve himmelen der oppe med Kristus.​​ 

Bare Efeserbrevet og Kolosserbrevet er skrevet UTENFOR og i ettertid av aposteltiden der Mose lov var overordnet lære.​​ Kun de to nevnte brevene er troslære for menigheten i vår tid, gitt oss gjennom hedningenes apostel, Jesu Kristi FANGE for oss hedninger og som gir oss klar beskjed om at dermed er det åpnet EN NY TIDSHUSHOLDNING UTEN MOSE LOV!!! ​​ - (Ef. 3, 1-2) ​​ se særlig Ef. 2, 14-15 der Paulus HELT ANNULERER MOSE LOV – OG KASTER DEN I AVFALLSKURVEN!​​ 

 

PAULUS BLE SENDT MED DEN FRIE NÅDEN –​​ OG

DERFOR FORKLARER HAN AT MOSE LOV ER BLITT SØPLET!

 

I Apostelgjerningenes tid​​ (28 – 62 e. Kr.)​​ var ennå Israel og alle de messianske troende under apostlene, fremdeles underlagt Mose lov med dens bud og forordninger. Bare i denne tiden, da Mose lov gjaldt – samt at den nye pakt i Jesu blod for Israel (se Jer. 34, 31-34) – var fremsatt som en nåde som frikjente den troende jøde fra overtredelser gjort i forhold til Mose lov (Apg. 13, 39).

Den nye pakt var ALDRI tilbudt menigheten, for bare Israel var under loven.

Rom. 2, 14: ​​ «…hedningene – som IKKE har loven..».

Rom. 3, 31: «Opphever vi så loven ved troen? Langt derifra! Vi stadfester loven.» ​​ I engelske bibler står det treffende,​​ We establish and uphold the Law.

Romerbrevet ble skrevet av Paulus i Efesus i tiden før han reiste til Jerusalem for Pinsefesten – rundt 57 e. Kr. Ennå virket han for å tilby jødene i diasporaen det lovte kongeriket med Jesus som konge i Israel, i likhet med de tolv.

Heb. 9, 15 viser at vi hedninger ikke hadde loven, og dermed heller ikke kunne tilbys Den nye Pakt til Israel:

«Derfor er han (Jesus) mellommann for en ny pakt, for at de som er kalt (Israel), skal få den evige arv som var lovt, etter at det har funnet sted en død​​ til forløsning fra overtredelsene under​​ den første pakt (Mose Lov)».

Vi hedninger har aldri vært under​​ Mose lov, ergo forstår vi at det tales om Israel i Heb. 9, 15 – og at BARE ISRAEL ble tilbudt Den nye Pakt i Jesu blod – for det henvises jo til at den nye ordningen ved Jesu død, frigjorde Israels troende fra den gamle pakten, og de overtredelsene (syndene) som hadde blitt gjort mens de bare hadde den gamle pakt.​​ Dette var også grunnen til at Jesus sa at han var​​ bare utsendt til de fortapte får av Israels hus, Matt. 15, 24. ​​ For bare Israel skulle tilbys Den nye Pakt.

Vi hedninger er ikke med i dette bildet i det hele tatt. Pinsebevegelsens stifter, Barratt, og alle hans etterfølgende disipler har vært på ’sykkeltur’ i deres beklagelige læremørke…men blir herved opplyst nå, her, av undertegnede tidligere pinse-karismatiker, om at vi​​ ikke har vært under loven,​​ not ever!​​ – og dermed heller ikke har vært under den jødiske lovpålagte fest-dagen Pinse (som vist i Apg. 2) – eller pålagt noen annen forordning funnet i Mose Lov.​​ 

Og BARE de troende jøder og deres proselytter…i aposteltiden med dens overordnete lære fra Mose Lov, var slike​​ som kunne få seg gitt Hellig Åndens forskjellige nådegaver, blant annet tungetalen.

I Bibelen finner vi ingen som fikk nådegaver, inkludert tungetale, uten at de var troende​​ underlagt Mose lov samt nåden gitt i Den nye Pakt for Israel i Jesu blod.​​ Intet av dette var gitt til ‘hele verden’ – slik pinsevennene og karismatikerne så ivrige tror.​​ 

Hvorfor finnes ikke disse overnaturlige nådegavene mere? Tunger, profeti, helbredelser, mirakler, demon utdrivelser og mer…? ​​ Jo, fordi Mose Lov ble søplet av Gud selv, meddelt til oss (hele verden internasjonalt) ved hedningenes apostel Paulus.

Jeg har henvist til Ef. 2, 14-15​​ ovenfor, men la oss lese det:

«For han (Jesus) er vår fred, han som gjorde de to (jøde og hedning) til ett og brøt ned det gjerdet som skilte dem, fiendskapet, da han ved sitt kjød (legeme)​​ avskaffet den lov som kom med bud og forskrifter (Mose Lov).​​ Dette gjorde han for i seg selv å skape de to til ETT NYTT MENNESKE, og slik stifte fred.»

I engelsk oversettelse står det oftest,​​ He abolished the Law with its commandments and ordinances,​​ - og dette verbet (abolished) betyr faktisk fjerne vekk, kaste, hive bort, avskaffe for godt,​​ i​​ betydningen fra gresk…å fjerne for at det​​ aldri mere​​ skal komme tilbake!​​ Igjen: Den ble søplet, kastet i avfallskvernen!

Strongs bibelkommentar for gresk​​ Ef. 2, 15​​ sier følgende: ​​​​ (Engelsk)

Katargesas sarki echthran nomon entolõn dogmasin ina autou ktise duo ena kainon anthrõpon poiõn eirenen=​​ By abolishing in His flesh the enmity the Law of commandments in ordinances, so that in Himself He might make the two into one new man, thus establishing peace.

Uttrykket Katargesas (å avskaffe, kaste, ugyldiggjøre) har nummer​​ 2673​​ i​​ Strongs ordliste.

Altså, for å​​ oppnå målet​​ med å​​ skape KRISTI LEGEME, MENIGHETEN, KALT FOR «ETT NYTT MENNESKE» måtte han​​ avskaffe Mose lov og bud (nomon entolon dogmasin), så han ved denne handling kunne (Ena Kainon Entropon) –​​ skape​​ fred mellom disse to motpoler/fiender i den tid da Mose lov ennå var ved makt.​​ De tre greske ordene her har Strongs nummer​​ 1520,​​ 2537​​ og​​ 444​​ i hans ordliste.​​ (Ena, Kainon, Entropon). Dette er ikke til å ta feil av!​​ 

Adventistene fulgte sin ‘profetinne’ Ellen G. White – men hun forstod intet av Bibelen hva gjelder menigheten og dens tilblivelse gjennom at Gud inngav Paulus en åpenbaring, slik han skrev i Ef. 3, 1-9 om​​ hemmeligheten.​​ Hun var helt villfaren og blandet vilt sammen Mose lov med nåde-evangeliet. Adventistene fastholder hennes vranglære den dag i dag, dessverre. Mye i likhet med at norske pinsevenner tviholder på Barratts ‘tungetale lære’ mv.​​ Likeså baptistene, som følger John Smyths og Roger Williams lære​​ syn om vanndåpen mv. ​​ Vanndåp (og all bibelsk dåp) hører inn under Mose Lov, akkurat som mirakler, tungetale, sabbat overholdelse og matbud gjorde det. Bare Israel hadde forpliktelser innfor slik lære. Det er helt sikkert, og det er historisk korrekt.

Med andre ord: Menigheten ble ikke til ved bruk av Mose Lov (slik eksempelvis adventistene​​ tror og​​ gjør) – nei, den ble dannet ved at GUD​​ Katargesas –​​ avskaffet,​​ Mose lov. ​​ Avskaffelsen av loven gjorde det derfor mulig å danne et nytt type ‘Frelses-legeme’ nemlig menigheten.​​ Paulus kaller oss derfor (samlet) for ‘Ett nytt menneske’.​​ 

Menigheten er dermed helt fri alt som har kopling til Mose Lov – for den lov ble​​ avskaffet​​ for at menigheten overhodet kunne bli til!

Derfor er det også umulig at menigheten, Ett nytt Menneske, skulle ha blitt ‘født’ på pinsedag i Apg. 2, da Hellig Ånden kom med tungetale over apostlene. Pinse var jo én av de festdager som var påbudt ved Mose Lov! Men vi finner jo at menigheten ble til ved at Kristus​​ avskaffet Mose Lov!​​ Han fikk loven kastet bort for alltid. Kan ikke enhver pinsevenn nå prøve å forstå den riktige betydningen av disse fakta??? Alle oppegående pinsepastorer og pinse evangelister, hvem de enn måtte være, må bare erkjenne den bibelske sannheten om at menigheten ble til​​ fordi Jesus Kristus fjernet Mose lov slik at ‘Ett nytt menneske’ kunne dannes​​ – altså oss, menigheten. Menigheten ble til ved at Mose Lov ble kastet, ugyldiggjort, avskaffet, søplet!

Det er derfor at heller ikke vanndåp, ei heller Åndsdåp, hører inn under menighetens ordninger. Dette hørte bare til den tid da Israel hadde Mose Lov å holde seg til.

Mose lov ble kastet bort FOR GODT – den skal aldri mer bli gjort gyldig.

 

VED JESU GJENKOMST SKAL DET ETABLERES EN NY LOV,

OG IKKE GJENÅPNE BRUKEN AV MOSE LOV

 

Dette bevises/bekreftes​​ godt i Jes. 2, 1-5 som forutsier at ved det kommende tusenårsriket i Israel med Jesus som konge, skal Herren selv utstede EN NY LOValtså ikke Mose lov pånytt.​​ I engelske bibler står det..vers 3,​​ for out of Zion shall​​ go​​ forth the law and instruction, and the word of the Lord from Jerusalem.​​ Det blir Jesu ord og lære, Kristi nye lov som skal være Israels lovverk​​ i​​ tusenårsriket.​​ Da skal Jesus være både Konge, Lov stifter og Guds Høyesteretts-dommer i én og samme person! Det blir teokrati, altså Gudsstyrt.

Dette​​ med Moselovens avskaffelse​​ er en kjernesannhet, og dette var tidenes​​ åndelige bombe i den apostoliske historien.​​ Det var ganske enkelt helt uhørt.​​ 

Her hadde de tolv apostlene til Israel – levd og forkynt​​ underlagt Mose Lov​​ med alle dens bud, og det samme gjorde Paulus i tidsrommet før Israels fall (Apg. 28, 25-27) i år 60 e. Kr.​​ Det siste Paulus gjorde, i år 58 da han var i Jerusalem, var å påta seg det jødiske​​ nasireer​​ renselses-ritualet,​​ med raking av håret og frembæring av offer i tempelet, for å​​ vise de falske anklagerne der​​ at​​ han​​ vitterlig​​ etterfulgte lovens ordninger!​​ (Apg. 21,26-27).​​ Men etter Israels katastrofale fall fra Gud som hans nasjon på jord, åpenbarte Jesus for Paulus en hemmelighet, at alle folk i hele verden (ikke lenger bare jøder og Israel) kunne nå bli frelst ved tro.​​ Ef. 3, 1-9. En helt ny tidshusholdning ble etablert, og den er vi fremdeles inne i.

Dessverre – dette med avskaffelsen av Mose lov er gått adventistene i verden hus forbi!​​ 

Vet de da ikke at om de skal holde Mose Lov, så må de være enten en jøde/israelitt – og da bare mens Israel ennå ikke var frafalt Gud som nasjon. Eller de måtte være proselytt under Israels ordninger for dette i gammel tid.​​ 

I vår tid er alt dette​​ umuliggjort​​ ved at Mose lov ble kastet​​ og avskaffet for alltid i år 63 e. Kr. da​​ Paulus skrev Efeserbrevet. Tviler du som en troende kristen på at Paulus hadde fått myndighet fra Gud til å gjøre dette? Ja, da kan jeg bare synes synd på deg. Du ligger i en​​ beklagelig misforståelse av dimensjoner​​ dersom du tror at Mose lov eller deler av den skal overholdes av en kristen som allerede er gitt fri adgang i det himmelske ved nådeevangeliet!

En gang ble jeg kontaktet av en norsk troende – antakelig​​ en yngre​​ adventist. Han var helt fortvilet, og spurte meg til råds om han var nødt til å følge visse regler på lørdagen (sabbat i adventistenes lære) – for da var det ikke lovlig å arbeide, og ikke å kjøre bil..utover visse kilometer (sa han) og jeg vet ikke hva.​​ Jeg svarte ham tilbake i emailen at alt dette med Mose lov var kastet da Paulus kom til oss hedninger med den frie nåden! Siden har jeg ikke hørt fra ham.

Med Israels fall i Apg. 28, 25-28 så falt jo de ‘klienter’ til hvilke loven var skrevet og tiltenkt, Israel, og dermed fant Gud at han ville​​ kaste hele loven. Den hadde ingen tilhørere mer, og ikke noe folk eller nasjon til å overholde den.

I år 70 e. Kr. lot Gud konsekvent hele templet brennes og rives ned sten for sten. Lovens høyborg ble utradert, og enda til tross for dette, så finnes det uvitende hedninger i den norske kristenhet som ikke forstår at Mose Lov også er ‘revet’. Hadde templet stått ville loven kanskje kunne hevdes, ikke vet jeg. Men uten templet så er Mose Lov bare en gammel relikvie, en bok man kan anse og være museums gjenstand. Den er helt ute av kraft.​​ Vi har den i norske bibler og kan lese der hva Gud forela Israel til overholdelse. Paulus kalte loven for ‘Dødens tjeneste’ – vær da oppmerksom på det. Dersom man ikke overholdt sabbaten så skulle en slik jøde late livet. Det er bare å lese. Paulus gjorde også for sikkerhets skyld klart for de troende at dermed var også høytidsfeiringene over, nymåne tidene var over, og alle mat forordninger var over, Kol. 2, 16-17 er klar:

«La derfor ingen dømme dere for mat eller drikke eller med hensyn til høytider eller nymånedager eller sabbat!​​ Dette er bare en skygge av det som skulle komme, men selve legemet hører Kristus til.»

I stedet kom så​​ ‘hemmeligheten’​​ vi finner i Ef. 3, 1-9 – dette at ved tro alene uten gjerninger (uten Lov gjerninger!) – kunne nå alle mennesker uansett etnisk tilhørighet osv. bli frelst. Ikke i form av at Gud dannet en ny nasjon for seg, nei, nå blir alle frelst og tatt inn i den over-høye himmel der Kristus er ved Faderens høyre hånd.​​ Ved tro.​​ Vi skal ikke inn i noe kongerike her på jord, vi skal alle til himmelen. Vi vil få oppleve at det kommer en ‘Forløsningens dag’ – Ef. 4, 30.

I menighetsbrevene finner vi intet om gitte nådegaver/mirakler/tungetale/profeti​​ i operasjon​​ og annet fra den tidlige aposteltiden da Israel ennå fantes som Guds nasjon på jord. Det er blåst helt bort!​​ 

 

Heller ikke finnes vanndåp, nattverd, synds-bekjennelse, demon utdrivelse – ei heller nevnes Jesu synlige gjenkomst eller kongeriket i Israel som håp.​​ ​​ 

Nådeevangeliet med den frie frelsen i tro er en gave, og det​​ store mirakelet​​ ved dette, er at vi skal tas inn i det himmelske. Dette er vårt​​ tegn,​​ dersom noen fremdeles krever tegn og mirakler i tro. Vi har en over-høy frelse uten at vi må prestere noe for å oppnå favør hos Gud først.​​ 

Adventistene slipper å streve med sabbat overholdelse og matbud, baptistene slipper å drive vanndåp, pinsevennene slipper å streve med tunger, helbredelser​​ og annet slikt.​​ Jesus har​​ påtatt seg alle våre feil, synder og mangler, for alltid. Vi er fri. Men vi bør følge Paulus sine formaninger i Ef. 5, 5 om et rettskaffent liv, selvsagt.

Vær også oppmerksom på et uimotsigelig bibel-historisk faktum: Paulus hadde allerede spredt ut sitt nye frie nådeevangelium omkring år 63-67 hovedsakelig administrert fra sin celle i Romas fengsel,​​ Carcere Mamertino. Han fikk sine medarbeidere (9 i tallet) til å lære fram det Gud hadde vist ham. Så det nye frie evangeliet var alt rotfestet i store deler av Asia i områdene ved Efesus, Hierapolis, Colossæ, Sardes,​​ Laodikea, Filadelfia og andre tettsteder. Altså 18-20 år FØR noen i det hele tatt kunne kjøpe Matteus evangeliet, som ikke kom før i 80-85 e. Kr. Og Johannes evangeliet enda senere. Paulus drev ikke og leste opp for sine tilhørere Markus 16 om tegn og under, eller Matt. 28 ​​ ‘gå ut i all verden’, - og Paulus’ evangelium var basert helt og holdent på en åpenbaring som intet hadde å gjøre med tiden fra de tolv apostlers virke i Israel. Ei heller lærte han fram noe fra sin tidligere tjeneste, der tegn og under ofte var inne i bildet. Nå gjaldt bare​​ hemmeligheten,​​ det som Gud hadde holdt skjult i evigheten, men nå åpenbart til Paulus for kunngjøring i hedningverdenen.

Kristenheten har dessverre gjort alle tiders gigant-tabbe i alle år: De har brukt de fire evangeliers historie-fortellinger som om dette skulle være​​ troslære​​ til menigheten. Fullstendig og avsindig galt – særlig når vi nå har Paulus’ frie nådeevangelium gitt oss i Efeserbrevet og Kolosserbrevet. De to eneste bibelskriv der Mose Lov er fullstendig borte. Også Filemon brevet er fri for Mose Lov, men gir ingen troslære.

Vi finner Paulus’ fantastiske erklæring om vår frelse ved tro alene:

«For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave. Det er ikke av gjerninger (lovens ordninger), for at ikke noen skal rose seg.»

Kan det sies klarere?

Eller vil du fremdeles slave under disse vranglærerne som vi kan innlemme i ‘Pinse Galleriet’ ?​​ Eller du vil kanskje prøve å overholde en ‘Mose Lov’ som ble kastet vekk av Gud i år 63, ved Paulus sin apostoliske tjeneste?​​ 

De forstår ikke at man måtte være i en pakt med Gud (Mose Lov samt Den nye Pakt) for og​​ i det hele tatt bli gitt tungetale og nådegaver. Dette er hevet over enhver tvil.

 

www.gracepano.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...