DET NYE TESTAMENTE:
Korrekt inndeling av skriftene

image_pdfimage_print

DET NYE TESTAMENTE

KORREKT INNDELING AV SKRIFTENE

JAN LILLEBY

 

 

 ​​ ​​​​ Nedenfor finner du en skjematisk opplisting av Det nye Testamentes​​ bøker og til hvilken gruppe troende disse sorterer under i forhold til​​ budskapet​​ som er å finne i disse.

Uten at vi inndeler Bibelen riktig, vil det bli en forvirring om bokens budskap er rettet til leseren eller ikke. 2. Tim. 2, 15 peker nettopp på dette at det er viktig å inndele Ordet på rett måte og ikke blande sammen lærebegrepene.

Det er et tydelig skille i NT på Israel og på menigheten.

Se på min systematiske inndeling av Det nye Testamente som et bidrag til å fjerne all eventuell uvisshet​​ som​​ den kristne troende måtte sitte med, og gi ham riktig oversikt om​​ hvilke skrifter​​ som gjelder for de troende kristne i vår tid, vi som har fått apostelen Paulus som vår overlærer…og som Kristus utvalgte til å være hedningenes apostel.

Lykke til med å finne ut av Bibelen på rett måte.

Bruk mitt skriv som en ‘memo’ – ha den brettet inn i din Bibel…og ditt sinn!

 

 

 

You may also like...