JESUS SOM TV-SERIE:
‘The Chosen’ er fikset, og har innsneket
mormoner påvirkning!

image_pdfimage_print

JESUS SOM TV-SERIE:

“THE CHOSEN” ER ‘FIKSET’ OG HAR

INNSNEKET MORMONER PÅVIRKNING!

JAN LILLEBY

 

Opp gjennom filmhistorien har det vært laget mange ‘Jesus-filmer’ – både på godt og​​ ondt.

Av de senere produksjonene husker vi den skandaløse Jesus-forvrengningen skapt av Martin Scorsese i 1988, - en halvgal forvirret Jesus-skikkelse (spilt av Willem Dafoe) som ikke bare avviker fullstendig fra de fire evangeliehistoriene, men er full av​​ blasfemiske innslag. Kristenheten forlangte en oppvask med Hollywood da filmen gikk på kinoene. Filmen, ‘The Last Temptation of Christ’ kan nok stemples som et hat-drevent verk av Hollywood jødedommen.

Deretter kom ‘The Passion of Christ’ – på norsk, Kristi Lidelse/korsfestelse. Regisert av ‘Lethal Weapon’-filmenes skuespiller Mel Gibson (Martin Riggs​​ i sistnevnte film). Fokuset i filmen om Jesus er som tittel påpeker, selve lidelseshistorien. Det var James Caviezel som spilte Jesus. Filmen ble så sterk​​ hva Jesu lidelse angår, at mange krefter innen verdens jødedom ønsket å stoppe den. Den kastet et meget ugunstig lys (les: skygge) over deres drap av​​ Yeshuah​​ – Jesus Kristus. Kinogjengerne sliter med de skremmende bildene av en forslått og utpint mann – blodig og hengende på et kors voktet av romerske bødler og soldater. Maria og kvinnene der som gråt og sørget.​​ 

Men så kommer vi til den relativt nye TV-serien ​​ ‘The Chosen’. På norsk TV har serien vært sendt på TVL (Vårt Land) og er kjent for kristenheten her til lands.

Det er ikke til å stikke under en stol at den gjengse kristenhet i Norge og Skandinavia nok plages av en​​ saue-mentalitet: Er det en film om Jesus, ja da kan vi se på den, - ja, da kan vi tro på den.

Gid det var så enkelt og liketil.

Jeg har tatt meg den frihet å sakse inn et​​ utdrag​​ kunngjort på websiden til «The Aquila Report» - et konservativt klassisk bibelsyn…som undertegnede må si seg nokså enig i – særlig hva gjelder dette med Jesus-serien ‘The Chosen’.

Leseren får ha meg unnskyldt for å​​ flette inn engelsk språk her, men jeg tror vel at de fleste vil kunne forstå dette.

Jeg vil påpeke særlig to viktige ting som man bør være oppmerksom på:

 

EN:​​ Filmen er basert på de fire evangelier (Matteus, Markus, Lukas og Johannes) og gjengir utvalgte​​ episoder rundt det Jesus lærte frem og gjorde. Det gir inntrykk (uten at det sies med ord direkte) av at det som Jesus lærer fram skulle være til oss kristne i dag. Altså, Jesu liv og lære blir dermed framholdt som om dette skulle være en troslære til vår​​ tids menighet! ​​ Dette vet vi blir helt feil. For Jesus selv sa at han ikke var utsendt til andre enn til ‘de fortapte får av Israels hus’ –Matt. 15, 24. Det er skuespilleren​​ Jonathan Roumie​​ som framstiller Jesus i serien.

TO:​​ Av det engelske innslaget nedenfor vil vi lære at selve produksjons-selskapet for serien eies og drives av ‘Angel Studios’ – der disse eierne er mormonere! (Jesu Kristi kirke av De siste dagers Hellige). Ikke prøv å fortelle meg at disse mormonerne i selskapet bak ‘The Chosen’ holder seg helt nøytrale og ikke driver noen form for vinklet​​ fordreining​​ av handlingen/ordene i Jesus-serien! Du vil få konkret bevis nedenfor.

Det er dog​​ ikke​​ slik at undertegnede ønsker å ramme avisen Vårt Land (TVL eierne) på grunn av Jesus-serien.

Jeg bare​​ påpeker at skrifter og filmer der en finner fokuset på Jesu liv og gjerninger,​​ ikke kan være troslære til den kristne menighet i vår tid.​​ Jesus sendte oss Paulus som overlærer i troen. Og hans apostoliske frelsesbudskap skiller seg fullstendig fra det budskap som Jesus og hans tolv apostler framholdt.​​ Se alle mine artikler om dette!

 

«The Chosen Comes From A Concerned Source

One issue that has not been given much publicity is the explicitly non-Christian religious influence on the show’s production. The​​ production company behind the show,​​ Angel Studios, was founded, and is operated by two members of the Mormon faith. It is worth noting that Angel Studios also creates a product called VidAngel which is used by many Christians to help censor and filter out​​ inappropriate content from TV shows and other streaming platforms. Still, the company now moves into the production business, and their portrayal of Jesus and his ministry is concerning.

There have been many concerns about how faithful the representation of Jesus would be to Scripture. The very nature of television leads there to be edits and interpretations to set up more dramatic encounters and dialogues.​​ Still, one explicit example worth noting came when the show had Jesus say “I am the law of Moses,” which is found nowhere in Scripture, but is found in the Book of Mormon.​​ It would seem the potential Mormon influence is greater than perhaps some are willing to admit. Furthermore, the situation has not been helped by the Creator, Director, Co-Writer, and Executive Producer of the​​ show, Dallas Jenkins, who has often responded to this controversy with joking and implications that he may work more Mormon references into the show. Jenkins has also been unclear regarding his understanding of the clear distinction between Christians and Mormons, and how they are fundamentally separate faiths.

It leaves me to wonder why Christians would partake in entertainment which comes from such a concerned source. As with a poisoned well, you may get some clean water from it,​​ but is it worth the risk? The Chosen represents a dangerous source of entertainment, which dramatically takes Jesus and his words out of context, and even allows for heresy to be brought in. Even discerning Christians are at risk watching a show like this,​​ and the payoff of entertainment does not justify it.”

SITAT SLUTT.

Det er Dallas Lawrence Jenkins (25.07.1975) som er produsent av serien. Hvem er han i kristen sammenheng?

Jo, han er ingen ‘ringere’ enn sønn av Jerry B. Jenkins, medforfatter av den tvilsomme bokserien ‘Left Behind’ – som ble utgitt på norsk av Rex Forlag, og kalt ‘Latt Tilbake’. Den handler om den såkalte opprykkelsen av kristne som vi kan lese om i 1. Tes. 4. De som finnes verdige i troen vil bli rykket opp til himmelen i skyer, men uverdige blir ‘latt tilbake’. Rex Forlag var eiet av investorer fra den norske pinsebevegelsen for det meste. Hermon Forlag tok over bokserien senere, om jeg husker riktig (?).

Vel – nok om dette.

Et siste ord: La ikke noen påtvinge deg ideen om at historikken​​ fra de fire evangelier skulle være gyldig troslære for menigheten i vår tid. Enten det er ved lesing i Bibelen, eller om du ser på Jesus-filmer.

Paulus er vår​​ læremester, Jesus sendte ham til oss som hedningenes ENESTE apostel! ​​ Ef. 3, 1-3. Han kalte seg også for ‘Jesu Kristi fange for dere hedninger’. Norsk Bibel nettversjon:

1 Derfor bøyer jeg mine knær, jeg, Paulus, som er blitt Jesu Kristi fange for deres skyld, dere hedninger -

2 så sant dere har hørt om husholderoppdraget med Guds nåde, det som er​​ gitt meg for dere.

3 Ved​​ åpenbaring​​ har han kunngjort for meg mysteriet*, slik jeg ovenfor har skrevet med få ord.

Det evangelium vi har fra Paulus, er etter en​​ åpenbaring​​ gitt ham for dette. Det er ikke fra de fire evangelier eller fra Apostelgjerningene.

 

 

Gracepano.com

You may also like...